HTML

Az igazság ifjú ligája / Young Justice

2013.02.09. 02:05 BladeDPI

      A Young Justice egy 2011-es animációs sorozat, ami a hasonló nevű 1998. júniusában indult képregényből születet. Az írója Peter David és a rajzolója Todd Nauck, jelölték őket az Eisner díjra 1999-ben, a legjobb új sorozat, és legjobb fiataloknak szóló sorozat kategóriákban.


A sorozat nem hasonlít a képregényre, azért mondom ezt, mert a képregény a fiatal generációt célozta meg, ez pedig komolyabb hangvételű, főleg tinédzserek a célközönség.


Cartoon Network-ön megy a sorozat, az alkotó páros pedig Greg Weisman, aki producer volt a Gargoyles sorozatnak, és Brandon Vietti, aki rendezője volt a Batman: Under the Hood DC animációs filmnek. Jó munkát is végeztek, a karakterek jók és a grafika is gyönyörű, egy videóban el is mesélik, hogy is tervezték a sorozatot. A cselekmény Föld-16-on játszódik(nem a képregényes dimenziók), így szabad kezet kaptak az írok, amit ki is használnak.    

   2.jpg

1.jpg

      Robin Dick Grayson lett Tim Drake helyett, Kölyök Flash pedig Wally West, nem Bart Allen. A karaktereket szerintem jól eltalálták hála Bradon Viettinek. Robin, Dick Grayson, számítógép/kütyü mániás, aki mindent feltör, a tipikus mintadiák, aki betartja a szabályokat, és mindenbe követi Batman utasításait. Kölyök Flash, Wally West, nem egy észlény, rohan meggondolatlanul a veszélybe, ö a csapat komikusa. Superboy a csapat rosszfiúja, aki először üt és aztán kérdez, sikerül is a csapat tagjaival összevesznie, gondolkodni sokat nem szeret, inkább csak verekedni.  Szerintem ő lett a legjobb, mivel fenntartja a kellő feszültséget, és, ha ugy tartja kedve, nem követi a parancsokat, ebből szoktak lenni a bonyodalmak. A jellemrajza, röviden és tömören, harag és zavarodottság. Aqualad-et, Kaldur'ahm, sem kell félteni ha bunyóról van szó, de ő nyugodt és használja az eszét is. Miss Marsi egy dilis kis csajnak néz ki, az idegesítő  ´Hello Megan!´ felkiáltásával, követ el hibákat, de talpraeset és helyén van az esze. Artemisz majd később csatlakozik a csapathoz.


      A sorozat kategóriája animáció/akció/kaland. Soron követhetjük 16 éves hőseink útját, ahogy próbáljak megtalálni saját útjukat a világba, kilépve mentoraik árnyékából. Egy dupla részel indítunk, aminek a történet úgy kezdődik hogy a hős-partnerek, akik utálják a hős segéd szót, végre megteszik első nagy lépesüket, hogy csatlakozzanak a Ligához. Be is mennek a partnereikkel az Igazság Csarnokába, és várják az első nagy küldetésüket, hogy megmentsék a világot. Mikor megszólal a riadó, azonban ott kell maradniuk és nézniük, ahogy Superman-ék elindulnak, hogy megmentsék a Földet, ismét. Fürgénél(Vörös Ijász) itt szakad el a cérna, és elküldi Batman-éket melegebb éghajlatra, majd kilép, azonnali hatállyal. A többiek tétlenül ücsörögnek, még nem jön egy újabb vészjelzés egy épület kigyulladásáról. Elindulnak megmenteni az embereket, és véletlenül éppen egy titkos labort találnak az épület alatt, ahol épp klónozással foglalkoznak és nem kell egy zseninek lenni, hogy kitalájuk, épp kit klónoznak… A további részek is hasonló felépítésűek, kapnak egy feladatot, amit nem tartanak be, és ezért bajba keverednek, de együttes erővel sikerül leküzdeniük minden akadályt.


    A végeredmény egy nagyon jó kis sorozat, sok akcióval, és karakterfejlődéssel, tőlem kiérdemelte a 9/10-es pontszámot. Mindenkinek csak ajánlani tudom, ez a legjobb képregényes animációs sorozat jelenleg. Most fejeződik be Amerikába a második évad, remek nézetséggel 2.123M, itt jegyzem meg az Ultimate Spider-Man 579e.

Szólj hozzá!

Címkék: 2011 9/10 Képregény Sorozat Animáció

A bejegyzés trackback címe:

https://filmsorozat.blog.hu/api/trackback/id/tr295070475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása